Rss

Chippen voor honden verplicht

chip pup verplicht

Vanaf 1 april 2013 is het chippen en registreren van honden verplicht. Pups die na 1 april 2013 worden geboren moeten binnen 7 weken worden gechipt en binnen 8 weken worden geregistreerd bij een databank.
Ook honden die vanaf deze datum worden geïmporteerd vanuit het buitenland, moeten gechipt zijn om het land in te mogen en binnen 2 weken op de naam van de nieuwe eigenaar geregistreerd worden.De chipplicht geld niet voor honden die korter dan 3 maanden in Nederland verblijven, bijvoorbeeld een vakantie.

Volgens het ministerie van Economische Zaken, zijn malafide hondenhandelaren zo makkelijker op te sporen, net zoals broodfokkers en eigenaren van mishandelde en verwaarloosde dieren.

De fokker van de pup is verplicht om de chip bij de pup te laten zetten door een dierenarts of officiële chipper en moet de pup ook direct laten registeren. Bij de verkoop van de pup moeten de gegevens omgezet worden in de gegevens van de nieuwe eigenaar (Let hier goed op, vraag ook om registratiegegevens zoals bv. inloggegevens).
Zodra de gegevens van de nieuwe eigenaar geregistreerd staan, dan ben je als eigenaar zelf verplicht om uw gegevens up to date te houden bij bv. verhuizing of andere telefoonnummers.

Voor meer info: www.Chipjedier.nl