Rss

Gebitsverzorging

gebit kat

Het gebit van uw huisdier, heeft net als uw gebit, regelmatig verzorging nodig.
Stelt u zich eens voor dat u stopt met tandenpoetsen………u krijgt als eerste te maken met een laag tandplaque. In het tandplaque krioelt het van de bacteriĆ«n die een ontsteking van het tandvlees veroorzaken (gingivitis).
Na verloop van tijd kan deze ontsteking zelfs tot het verlies van het weefsel, waarmee de tand verankerd is in de kaak leiden (parodontitis). Het gevolg hiervan is dat tanden en kiezen los komen te zitten.
Het tandplaque verandert in de loop van tijd in tandsteen.

Een gezonde mondholte is van invloed op de algehele gezondheid bij een dier. Bij ontstekingen in het tandvlees kunnen de bacteriƫn via de bloedbanen in het tandvlees, elders ontstekingen veroorzaken (denk hierbij aan hart, nieren en lever).
Tijdens de jaarlijkse controle (bij vaccinatie) inspecteren wij ook het gebit van uw huisdier en als er aanleiding voor is adviseren wij een professionele gebitssanering.
Hierbij word het gebit grondig bekeken, gereinigd, evt. slechte of los zittende tanden/kiezen worden gelijk getrokken waarna het gebit gepolijst word.
Deze behandeling gebeurt onder narcose.

 

Wat zijn de eerste aanwijzingen voor gebitsproblemen?
* Slechte adem
* Pijnlijke mond
* Verminderde eetlust
* Moeite met kauwen/aan 1 kant kauwen

Merkt u iets aan uw huisdier en twijfelt u of het met het gebit te maken heeft? Bel ons voor een afspraak en wij kijken graag het gebit van uw huisdier goed na. Een gezond gebit voorkomt veel problemen en pijn!!

 

gebit 1 gebit 2

*op de foto een gebit van een hond, waar enorm veel tandsteen op de tanden/kiezen zit en er ook gebitselementen (foto 2) los zaten*