Rss

Het verhaal van Napoleon

nappie1

Napoleon’s verhaal

” Eind Juli 2015 werd bij Dierenkliniek de Boomkamp een kater binnen gebracht met ernstig letsel, waaronder een vreselijke wond op zijn wang.
Wat moet die stumper een pijn gehad hebben……..

Het werd een enorme uitdaging om de wond schoon te krijgen en stukjes vel weer aan en bij elkaar te hechten. Ondertussen kreeg hij de naam Gabber en bleek het een ontzettende lieve knuffelkont, ondanks wat hij meegemaakt moet hebben.
Hij moest een aantal dagen in de opname blijven i.v.m. de wondverzorging en nog wat extra onderzoeken.
Helaas kwam uit het bloedonderzoek aan het licht dat Gabber FIV-positief bleek te zijn, ook wel kattenaids genaamd.
Kattenaids is niet besmettelijk voor mensen, maar onderling kunnen katten wel besmet raken door bv. vechten waarbij bloed komt kijken.
Gabber had een eigenaar, maar gezien de privé situatie en de andere katten in huis (deze zijn ook gelijk getest op kattenaids) was er geen andere mogelijkheid dan Gabber te herplaatsen.

In Augustus 2015 is Gabber via de kattenopvang bij mij geplaatst, aangezien hij extra verzorging nodig had en ik een extra kamer vrij had.
Hij had op dat moment nog een hele batterij aan medicijnen e.d. nodig, meerdere keren per dag o.a. ogen zalven etc., dus moest ik een duidelijk behandelschema maken om zelf de draad niet kwijt te raken.
Gelukkig liet hij alles goed toe, zelfs het schoonmaken en zalven van de wond.

Met meerdere tripjes naar dierenarts Henny Schep, soms werd de medicatie thuis bezorgd door Marja de assistente, een eindeloos geduld en nog meer liefde herstelde Gabber langzaam, inmiddels omgedoopt tot Napoleon, Nappie voor intimi.

De klik met mijn eigen katten was er meteen, ook omdat Nappie zo’n makkelijke kat is en meteen onbevangen de kamer in liep.
Dat nam mijn laatste beetje twijfel weg of ik hem wel of niet zou adopteren, eigenlijk had Nappie de keuze voor mij gemaakt.
Als ik moet werken en ’s nachts gaat hij voor de zekerheid de gang in met de deur naar de provisiekamer open, maar verder gaat het uitstekend met de andere katten.

Intussen is de kap verleden tijd omdat ik, kleine nagelkapjes om de nageltjes van zijn rechter achterpootje heb geschoven, voor kwetsbare huid zoals bij Nappies wang waar littekenweefsel zit, is dit ideaal.
Nu hij volledig hersteld is, komt zijn karakter steeds beter naar voren, soms een echte doerak, soms een bemiddelaar die in het geval van ruzie resoluut de aanstichter met een pets op de kop terugfluit, maar bovenal een enorme knuffelkont die niks liever doet dan op schoot liggen.
En hij kletst de oren van mijn hoofd !

Gezien zijn verleden had hij evengoed zo beschadigd kunnen raken dat er niets meer met hem te doen zou kunnen zijn, maar hij bewijst dat het ook anders kan.

Iedereen die hierbij betrokken is geweest mag zonder meer trots op zichzelf zijn!

Vriendelijke groet,
Corine uit Culemborg”

 

Onderstaand een foto van de wond waarmee Nappie bij ons binnenkwam tot en met hoe de genezing verliep.
Met TLC ( Tender Loving Care) kun je soms een heleboel bereiken, Nappie liet vanaf het begin ontzettend veel toe en zo zien we maar weer dat ook katten met kattenaids een toekomst hebben.

 

Nappie