Rss

Antibiotica ophalen bij de dierenarts?

In de praktijk krijgen wij geregeld een telefoontje of iemand aan de balie met de vraag om een kuurtje antibiotica. Hoe goed bedoeld ook, moeten wij iemand vaak teleurstellen. Wij hebben niet alleen vanuit ons vakgebied wettelijke verplichtingen omtrent medicatie meegeven, er zijn nog meer redenen om niet zomaar medicatie mee te geven, lees hier meer daarover.
antibiotica-kat-1

Uiteraard willen wij elk diert beter maken, maar niet elke aandoening is op te lossen met een antibiotica en daarnaast is er geen standaard antibiotica voor elke aandoening.
Een collega dierenarts heeft een duidelijke uitleg gegeven over een belangrijk onderwerp.
Klik hier om het artikel te lezen.

Dit stukje gaat voornamelijk over antibiotica, in de praktijk hebben wij uiteraard nog meer medicatie die we niet zomaar kunnen voorschrijven.
Telefonisch kunnen wij u adviseren, maar bv. een hoestbui van een hond/kat hoeft niet altijd een luchtweginfectie te zijn, beginnend hartfalen kan hierin ook een rol spelen en dat is niet op te lossen met bv. een antibiotica kuurtje.
Vandaar dat wij vaak het dier eerst lichamelijk willen onderzoeken om zo een diagnose te kunnen stellen en een gerichte behandeling kunnen starten.

Hopelijk geeft bovenstaand artikel wat antwoorden op vragen waarom wij niet zomaar antibiotica meegeven!